Bästa spelbutikerna online

Att köpa spel behöver inte kosta speciellt mycket pengar, speciellt om man inte köper dem då de är som nyast. Idag finns det en stor mängd olika spelbutiker online där de flesta har sina egna stora reor, flera gånger per år.spel online

Steam

En av de första och största onlinedistributörerna för spel är Steam. Än idag så är de överlägset störst på marknaden med en omsättning som beräknas vara över en miljard dollar per år. För oss konsumenter så är det även bra då Steam är känt för sina otroliga reor som händer ett antal gånger per år. Den största brukar ske vid mellandagarna och över årsskiftet med oftast helt otroliga erbjudanden på förhållandevis nya spel.

Humble Bundle

Humble Bundle är en hemsida där spel huvudsakligen säljs i paket. Paketen har olika teman, ofta att det är Indie-spel. Detta betyder att spelen inte är tillverkade med stöd från någon av de stora utgivarna på marknaden utan istället finansierade av utvecklarna själva eller andra personer eller företag ej knutna till branschen. Alla dessa paketen säljs i ett format där man får betala vad man vill för spelen. Pengarna som betalas fördelas sedan mellan Humble Bundle, Utvecklaren och välgörande ändamål. Som köpare kan man själv välja hur man vill att pengarna skall fördelas vilket betyder att man kan ge alla pengarna till välgörande ändamål.

GOG

Om man gillar sina spel utan några som helst DRM skydd så är det till Good Old Games eller GOG som man skall vända sig. Här kan man köpa spel (de flesta är äldre eller från mindre utvecklare) som inte har något DRM skydd alls och man själv kan spara och förvara hur man vill.

Arkiv

Kategorier