Pokémon GO

Folkhälsovinsterna ser ut att vara enorma i takt med att fler och fler väljer att spela spel som Pokémon GO. Forskare menar att om man vill förlänga livet så kan man med fördel ägna sig åt spel som Pokémon GO. Det virtuella spelet låter dig fånga, strida och träna Pokémon ute i den riktiga världen, barnsligt roligt även för vuxna! Spelet finns på alla bebodda kontinenter och som mest hade spelet ca 45 miljoner aktiva spelare.

Så varför inte göra som miljoner andra, ge dig ut med vänner och familj på cykling, joggning eller promenad i jakt på pokémon! Spelet uppmuntrar att man går tillsammans och hjälper varandra att leta. Var alltid uppmärksam på den omgivning du befinner dig i, och ta alltid det säkra före det osäkra. Vid vatten och vägar är det väldigt viktigt att vara uppmärksam.

Pokémon GO integrerar vuxna och barn på ett lekfullt och stimulerande vis, främjar hälsan och bidrar till det sociala samspelet. Enligt Dr John Grohol, grundare av Psych Central, främjar spelet motion och skapar en stark förstärkning för människor att gå ut och bli mer aktiva. Han berättar vidare att social interaktion och underhållning snarare än motion, är en nyckelfaktor till spelets framgång.

Pokémon GO riktar sig till alla målgrupper som vill röra på sig, ung som gammal det spelar ingen roll. Har du barn som spelar, häng med dom det kommer att bli kul.

Källa: Wikipedia

Arkiv

Kategorier